Klimat Taxi startar i Lund

- Vi har det senaste året märkt en ökad efterfrågan på miljöbilar och satsar därför nu fullt ut på miljövänlig taxiservice, säger Ali Farazdaghi, VD på Klimat Taxi i Lund.

Klimatproblematiken diskuteras just nu över hela världen. Det finns fortfarande många frågetecken och det är långt ifrån klart vad exakt som påverkar och styr klimatet. Men en sak är säker – koldioxidutsläppen måste minskas och det gäller fr.o.m. nu och inte imorgon.

- Vi inom transportbranschen måste ta vårt ansvar. Någon måste våga satsa på miljön och visa vägen. Nu har vi tagit första steget och det är bara början, säger Ali Farazdaghi.

Samtidigt är vi beroende av vad forskningen kommer fram till, vad politikerna beslutar och vad biltillverkarna väljer att satsa på. Det gäller att vi följer utvecklingen och ständigt miljöförbättrar vår egen verksamhet.

Klimat Taxi koncentrerar sig i första steget på att • köra miljöbilar som drivs med biobränsle. • köra ekonomiskt. • bygga upp ett effektivt trafikledningssystem som minskar tomkörningen på vägarna.